BENVINGUT CURS 20/21!

BENVINGUT CURS 20/21!

BENVINGUDES A L’ESCOLA DESPRÉS DE TANT DE TEMPS, MASSA TEMPS, sense veure’ns i trobar-nos plegats a l’escola que és la llar dels infants després de la llar familiar…!!! BENVINGUTS AL CURS 2020-2021, Curs que recordarem mentre visquem i que romandrà com a episodi important de la història de la humanitat a causa de la Pandèmia mundial, pel COVID·19.

Per això, aquest curs és especialment únic i singular. Al Patufet ens agrada veure el got mig ple. Sí. I és per això que, i sense que amb això vulguem negar en cap moment la complexitat, dificultat i delicada situació que des de fa sis mesos ens està tocant viure, volguem posar la mirada en tot allò de bo que podem aprendre de nou o, si més no, més i millor. És cert que mai en els 51 cursos que porta l’escola ja viscuts hem tingut un inici de curs tant diferent i havent de fer coses que no ens hauríem imaginat, ni hauríem triat mai. Però, és un tema que ens afecta i ateny a totes i tots. I, a la mà de tots i totes està el fet que no es propagui més, que s’aturi, o si més no, que es doni en uns paràmetres ben baixos quant al nombre de persones “positives” i, sobretot, emmalaltides, …

Volem posar l’accent en l’oportunitat que ens brinda aquest temps difícil. I, per això, parlarem i practicarem més que mai de CONFIANÇA MÚTUA, de RESPECTE profund i veritable a les persones i a la Natura, de paciència, de calma, de fer pels altres, d’esforç, … I, alhora també, de creativitat, imaginació, rialles, somriures, mirades plenes de complicitat, de jocs i secrets, de converses, investigacions, danses i cançons,… I treballarem i continuarem cercant, com sempre, la qualitat educativa. Aquesta, es fonamenta en vetllar per la qualitat de les relacions i en posar ajustadament l’infant en el centre de la reflexió pedagògica. I en cercar tot compatibilitzant la seguretat sanitària amb l’alegria, l’optimisme, els afectes i els aprenentatges. I oferirem calma i escolta als nostres infants acollint tot allò que portin, també les seves pors, amb mirades i tracte ple de tendresa i il·lusió. Segur que no serà fàcil, però si anem juntes famílies i escola, ho aconseguirem i sortirem de la tempesta més enfortides. Endavant…! Salpem i deixem el port enrere amb la certesa que un mar d’incerteses ens espera. I davant del que navegaren amb decisió i moltes ganes per arribar al nou destí. Una ferma abraçada…!!!

En nom de tota la comunitat de treballadors/es del Patufet

Emma Martínez Mestra i directora