Informació

20 de desembre

Què vol transmetre el Riscòmetre?

Abans de fer o planejar les nostres activitats, hem de valorar el nivell de risc de contagi de la covid-19 que comporten.

El Riscòmetre COVID-19 és una guia ràpida creada perquè la gent pugui conèixer i valorar el grau de risc d’algunes activitats i, a més, tenir pautes a seguir per poder minimitzar el nivell d’exposició a la covid-19.  Ho fa a travès de cinc missatges clau:

  • Millor poc temps que molt

​Cal exposar-se el mínim temps possible amb altres persones per tal de reduir la probabilitat de contagi en cas de compartir espai amb algú positiu de covid-19.

  • Millor exterior que interior

​En espais a l’aire lliure es minimitza el risc de contagi de la covid-19 perquè es redueix la possibilitat de concentració del virus.

  • ​Millor persones de risc baix que alt

Cal extremar les precaucions davant de les persones de risc que poden patir conseqüències greus per la covid-19.

  • Millor poques persones que moltes

Reunint-te amb poques persones pots contribuir a frenar l’increment de casos de covid-19 i reduir el risc potencial de contagi entre la població.

  • Millor gent coneguda que desconeguda

Reduint la interacció social a les bombolles redueixes la probabilitat d’expansió del virus i facilites la tasca de rastrejar els contactes estrets en cas d’haver-hi un positiu. 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

4 de setembre

En aquest espai s’aniran publicant les informacions, tant del Departament, /Salut i el nostre centre actualitzades. Sempre es posarà la data com a referència.