Informació

7 d’abril

Recomanacions d’ús de les solucions hidroalcohòliques

infografia solucions hidroalcohòliques

 Tot i que una adequada neteja de mans, constitueix un dels pilars bàsics per a la prevenció i el control de les infeccions, l’aparició de la SARS-CoV-2 ha generat la necessitat de realitzar aquesta higiene de forma més freqüent i intensa, que junt amb l’aplicació de solucions hidroalcohòliques pot provocar que s’incrementi el risc de patir lesions a la pell. 

Com sabeu, els gels hidroalcohòlics són productes desinfectants i antisèptics, però cal recordar que també són inflamables i irriten la pell. Atès que el seu ús pot comportar alguns riscos, s’ha elaborat des del Departament una infografia amb les recomanacions preventives que cal tenir en compte amb l’objectiu d’evitar possibles riscos.

Descarrega’t la infografia per saber-ne més 

20 de desembre

Què vol transmetre el Riscòmetre?

Abans de fer o planejar les nostres activitats, hem de valorar el nivell de risc de contagi de la covid-19 que comporten.

El Riscòmetre COVID-19 és una guia ràpida creada perquè la gent pugui conèixer i valorar el grau de risc d’algunes activitats i, a més, tenir pautes a seguir per poder minimitzar el nivell d’exposició a la covid-19.  Ho fa a travès de cinc missatges clau:

  • Millor poc temps que molt

​Cal exposar-se el mínim temps possible amb altres persones per tal de reduir la probabilitat de contagi en cas de compartir espai amb algú positiu de covid-19.

  • Millor exterior que interior

​En espais a l’aire lliure es minimitza el risc de contagi de la covid-19 perquè es redueix la possibilitat de concentració del virus.

  • ​Millor persones de risc baix que alt

Cal extremar les precaucions davant de les persones de risc que poden patir conseqüències greus per la covid-19.

  • Millor poques persones que moltes

Reunint-te amb poques persones pots contribuir a frenar l’increment de casos de covid-19 i reduir el risc potencial de contagi entre la població.

  • Millor gent coneguda que desconeguda

Reduint la interacció social a les bombolles redueixes la probabilitat d’expansió del virus i facilites la tasca de rastrejar els contactes estrets en cas d’haver-hi un positiu. 

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

4 de setembre

En aquest espai s’aniran publicant les informacions, tant del Departament, /Salut i el nostre centre actualitzades. Sempre es posarà la data com a referència.