Mascaretes transparents

Mascaretes transparents

31 de gener

https://lhdigital.cat/

L’escola Patufet Sant Jordi rep, finalment, mascaretes transparents

Són necessàries per atendre infants amb dèficit d’audició

Les mascaretes transparents per poder atendre la diversitat de la canalla amb dèficit d’audició o trastorns greus en el llenguatge tot just han arribat aquesta setmana a l’escola Patufet Sant Jordi-Francesc Batallé. Davant del retard del departament d’Educació, aquest centre de Primària s’havia autosufragat les mascaretes.

Com que el departament d’Educació no havia enviat fins ara aquestes mascaretes especials, ja des de bon començament del curs a l’escola Patufet es van espavilar pel seu compte. La directora, Emma Martínez López, ha declarat que com que les mascaretes transparents no arribaven, “vam decidir comprar-les nosaltres, tot aprofitant que una persona de la comunitat educativa les podia aconseguir a bon preu“.

La directora de l’escola Patufet Sant Jordi també ha volgut recordat que la situació que ha generat la pandèmia ha estat tan nova i tan imprevista que “com a passat al sector sanitari, també a l’educació no poden fer-ho tot bé“. També s’ha mostrat confiada que el departament d’Educació se’n farà càrrec dels diners que han destinat a la compra de mascaretes transparents.

L’escola de primària Patufet és un dels centres d’agrupament d’alumnat amb dèficit d’audició o trastorns greus del llenguatge. El centre compta amb una mestra d’audició i llenguatge, que presta suport a l’aula, i també amb una logopeda que fa tasca al centre algunes hores a la setmana. A hores d’ara hi ha 5 infants amb aquesta necessitat específica: 4 a P3 i P4 i un a 3r de Primària.

La mestra Laia Grañena Santafé ha explicat que “és un suport al que s’hi agafen per poder aprendre a dir els sons i les paraules i llavors necessiten molt el referent de la boca, fins i tot per saber en quin estat emocional et trobes tu”.

Ara que el departament d’Educació ha enviat la primera remesa de 20 mascaretes transparents, a l’escola Patufet confien que el subministrament d’aquest material ja no s’interrompi.