Noves vies de comunicació

Abril 2020

Davant de la nova realitat que ens trobem, l’equip de mestres hem estat treballant aquestes darreres setmanes, amb la creació i articulació de noves maneres i eines per poder comunicar-nos amb vosaltres i amb els alumnes de l’escola.  Compartim amb vosaltres les dues línies de treball virtual:

1- Cicle dels Petits: els blocs

L’Equip de mestres del cicle d’infantil continua mantenint actius els blocs de cada nivell. En aquell espai virtual trobareu propostes, idees, tasques, vídeos, receptes… tot un plegat d’activitats escollides sota criteri pedagògic perquè pogueu fer amb els vostres fills i filles.

2- Cicle de Mitjans i Grans: Classroom

Iniciem un espai de treball a nivell virtual, amb una nova plataforma, en “Classroom”, un lloc de trobada virtual que esperem que ens permeti comunicar-nos, compartir propostes educatives i poder fer un seguiment-retorn d’aquestes tasques.

Què hi trobareu dins?

Quan entrin els nens i nenes podran veure una sèrie d’activitats, fetes i coordinades des de les tutories i l’equip de cicle. De forma periòdica, s’aniran actualitzant, tot contemplant els diferents àmbits curriculars. Aquesta setmana se’n penjaran cinc de diferents i amb diferents formats (tot vetllant per la facilitat d’accés a aquestes). Per ara, aquestes tasques estan presentades i obertes en el temps (és a dir, sense “data d’entrega”)  i, a mesura que us familitzeu amb aquesta eina, anirem proposant terminis, nous reptes, maneres de fer retorn… totes i tots practicarem i potenciarem la competència digital.

A partir del 14 d’abril, tot seguint les indicacions actuals del Departament, les tasques seran avaluables i anirem ampliant el nombre d’aquestes. Sempre s’actualitzaran en dilluns, per ajudar a l’organització setmanal dels nens/es i de les famílies.

Format/espais de la plataforma:

– En aquest espai trobareu un “taulell d’activitats” que servirà com a un mur per comunicar-nos i comentar. 

– Un espai de “treballs” , on setmanal anirem penjant les propostes d’activitats i tasques de la setmana.

– I un espai “persones” que és un llistat de les persones que formeu part d’aquell Classroom.

– Podeu accedir al manual per ajudar-vos, si ho necessiteu.

3- Qüestionaris

Com a escola, per tal de recollir dades, vetllar per la millor organització i funcionament, hem anat compartint amb les famílies alguns qüestionaris de Google amb diferents objectius. Fins ara (juny del 2020) s’han realitzat:

  • Qüestionari per conèixer l’accés a dispositius i xarxa des de casa
  • Qüestionari per la reserva de places
  • Qüestionari per conèixer la valoració del Classroom i blocs.
  • Qüestionari a les famílies d’Infantil per saber quins alumnes assistirien al centre a partir del 8 de juny.
  • Qüestionari famílies de 6è sobre la reobertura del 8 de juny

Per aquelles famílies que no han tingut, per diferents motius, accés als qüestionaris, ens hem comunicat per telèfon.

4- Correus electrònics

Es garanteix, com ja era habitual, compartir informació, també, mitjançant els correus electrònics.